Novosti

Taksist dobio infarkt i umro u autu

Zagrepčani su bijesno trubili, priskočio je samo jedan stranac’

Jedna Zagrepčanka jutros je objavila priču o tragičnom događaju koji bi vas možda mogao potaknuti da povremeno zastanete i obratite pažnju na stvari koje se događaju oko vas. Sve je počelo jutros oko 6:30 kada je njezin suprug, vraćajući se iz noćne smjene, naišao na taksi koji nepomično stoji na tramvajskoj pruzi. Sve se dogodilo na Medveščaku, odmah na tramvajskoj stanici, a nepomični automobil posve je zablokirao promet. Reakcija Zagrepčana bila je predvidljiva.

“Trube kao životinje, a nitko osim mog muža ne ode pogledati zašto. Kiša lije, Hrvati trube i deru se na njega, zaobilaze auto i ne staju”, ispričala nam je gospođa koja je podijelila priču svog supruga. Došavši do auta, njezin suprug shvatio je da je vozač u lošem stanju. “Za upravljačem sjedi čovjek, jedva diše, u polusvijesti”…. Kako je gospođin suprug stranac koji ne govori hrvatski, a vrlo brzo mu je postalo jasno da ne može računati na pomoć ostalih sudionika u prometu, nazvao je nju i pitao što da učini.

Borba za život

“Nazvala sam 112 i rekla im da pošalju Hitnu pomoć i policiju jer je na pruzi bio njegov auto”, kaže nam ova Zagrepčanka. “Nazovem ga nazad, čujem tramvajku kako se dere na njega, daje mi ju na telefon, zamolim ju da ima razumijevanja, ne smije se maknuti do dolaska službi. Stoji mokar do kosti uz čovjeka koji je prestao disati, više mu ne može napipati puls! I dalje trube, deru se, stiže Hitna, i dalje divljaju i voze po nogostupu da zaobiđu i odu svojim putem”, kaže naša sugovornica.

Kada je shvatila koliko je situacija ozbiljna, Zagrepčanka s kojom smo razgovarali sama se uputila na mjesto događaja. Tamo je zatekla djelatnike Hitne pomoći koji su se borili za život čovjeka koji je, pokazalo se, doživio srčani udar. I dalje nije mogla shvatiti kako to da nitko osim njezinog supruga nije ni pokušao pomoći. “Tko zna koliko je vremena prošlo od kada je čovjeku pozlilo”, kaže. “Malo iza sedam sati rekli su nam da možemo ići. Medicinsko osoblje u vozilu Hitne i dalje je oživljavalo čovjeka, tako da baš i ne vjerujem u dobar ishod”, dodaje.

‘Nemojte samo zaobići’

Naglašava kako se i dalje ne može pomiriti s tim što je doživjela. “Nije mi šokantno da netko doživi srčani udar, to se može dogoditi svakome od nas, ali šokirala me cijela ta situacija. Svi ti koji su prošli, trubili, vikali na muža… Razmišljala sam o tome da napišem otvoreno pismo mojim sugrađanima, zgrožena jutrošnjim ponašanjem”, kaže nam.

Sugovornica nas je zamolila da ne objavljujemo njezin identitet ili identitet njezinog supruga. “To je bila najnormalnija ljudska reakcija, nikakvo junaštvo. Ne treba nam takvo eksponiranje. Ono na što sam reagirala kada sam pisala o tom događaju je ponašanje ostalih u toj situaciji, koji su se baš neljudski ponijeli”, objašnjava. “Nemojte samo zaobići, stanite i provjerite, možda spasite život. U ovom slučaju vjerojatno neće biti takav ishod, ali vrijedi pokušati”, poručuje na kraju razgovora.

Nažalost, gospođa je u pravo. Iz zagrebačke policije potvrdili su nam kako Hitna pomoć nije uspjela spasiti gospodina kojem je njen suprug priskočio u pomoć. Ustanovljeno je da je došlo do prirodne smrti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button