Novosti

Procurili rezultati ankete koju je naručila oporba u Zagrebu

Možemo! su najjači, Tomašević razvaljuje Bandića

Zagrebačka oporba danas je dobila rezultate ankete koju je naručila, a koja je, kako su tvrdili, presudna u odluci hoće li SDP i platforma Možemo! zajedno izaći na izbore. Večernji list tako neslužbeno doznaje da je prema anketi Možemo! najjača politička opcija u Zagrebu, a njen predsjednik Tomislav Tomašević daleko najjači kandidat za gradonačelnika koji sigurno ulazi u drugi krug izbora.

Možemo!, kažu izvori Večernjaka, ima rejting od 22,5 posto dok je SDP druga opcija s potporom od 18,8 posto. Na trećem mjestu je HDZ s 18,5 posto , dok je Bandićeva stranka na tek četvrtom mjestu i to s potporom od svega 10,6 posto. Njih slijedi Domovinski pokret sa 7,5 posto, Most je na 6,3 posto, a lista nezavisnog Renata Peteka sa 1,9 posto popela se na sedmo mjesto i iza sebe ostavila i Glas i Centar i HSLS.

Tomaševiću potpora 30, Bandiću 15 posto

Kad je riječ o kandidatima za gradonačelnika i tu je najjači Možemo! odnosno Tomašević koji ima 30 posto potpore. Upola manje ima aktualni gradonačelnik Milan Bandić, dok je SDP-ov Gordan Maras na trećem mjestu s 8,5 posto. Njega, pak, slijedi Vesna Škare Ožbolt s 8,3 posto te HDZ-ov Mislav Herman koji ima 7,6 posto.

Kako se u trenutku kada je rađena anketa spekuliralo i s Ninom Raspudićem kao kandidatom Mosta i on je uzet u obzir te je dobio potporu od 6,3 posto dok je iza njega Renato Petek s 4,6 posto. Zlatko Hasanbegović po anketi ima 4,2 posto, Boro Nogalo 4 posto dok je Otto Barić na dva posto potpore. Testirane su i tri kombinacije u kojima bi ujedinjena oporba mogla izići na izbore.

Večernji piše kako je anketa danas samo prezentirana predstavnicima stranaka, te da će oni odluke na temelju nje donositi kasnije. Inače, anketu je provela agencija Promocija u drugom tjednu prosinca na 1000 ispitanika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button