Novosti

Premijer upravo objavio

Hrvatska zbog novog soja ukida letove iz Velike Britanije, nije još gotovo kaže virus

Premijer Plenković upravo je na Twitteru objavio da i Hrvatska ukida letove iz Velike Britanije za Hrvatsku, zbog novog soja koronavirusa.

Andrej Plenković@AndrejPlenkovic·13 hS obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja #COVID19 u Ujedinjenoj Kraljevini, će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana.

Prije Hrvatske isto napravile Nizozemska, Italija, Francuska…

Hrvatska je jedna u nizu zemalja koje su se odlučile na ovaj potez nakon što je to prva jutros učinila Nizozemska. Nakon nje zabranu putovanja uvele su Italija, Belgija, Francuska…

Za novi soj koronavirusa koji se počeo širiti Velikom Britanijom jučer je tamošnji premijer potvrdio da je 70 posto više zarazan od originala. Britanija je potom rapidno uvele još strože mjere na područjima gdje je najveća koncentracija nove verzije, a vijest je doslovno proletjela svijetom.

Otada stižu vijesti o zemljama koje su zabranile letove i vlakove iz UK-a, tamošnji ministar zdravstva dramatično izjavljuje da je virus “izvan kontrole”, a europski šefovi održali su telefonski sastanak o daljnjim koracima. Više detalja možete pročitati OVDJE.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button